fbpx

Ζωγραφικη με αριθμούς: οδηγίες για το πώς να σχεδιάσετε σωστά

  Χρειάζεστε απλώς ένα μπολ με νερό για να πλύνετε τις βούρτσες σας, μερικά πετσετάκια και λίγη υπομονή

      Ο αλγόριθμος για την εργασία με τον πίνακα έιναι :

 1. Βρείτε τον σωστό αριθμό χρώματος που ταιριάζει με τον αριθμό ζωγραφικής που θέλετε να βάψετε.
 2. Βάψτε το κομμάτι ζωγραφικής με τον κατάλληλο αριθμό βαφής. Σημαντικό: εάν το χρώμα είναι πολύ σκληρό, μπορεί να αραιωθεί με νερό!
 3. Μετά την ολοκλήρωση ορισμένων αριθμών, το πινέλο πρέπει να πλυθεί. Σημαντικό: μην αναμιγνύετε χρώματα!
 4. Χρησιμοποιώντας ένα στεγνό πινέλο , προχωρήστε στον επόμενο αριθμό.
 5. Χρωματίστε όλους τους αριθμούς στον καμβά και θα δειτε το αποτέλεσμα της δουλειάς σας.
ΠΡΟΣΟΧΗ
 1. Τα χρώματα στεγνώνουν πολύ γρήγορα! Βεβαιωθείτε ότι το καπάκι των δοχείων βαφής είναι καλά κλειστό όταν δεν χρησιμοποιείται.
 2. Μην αφήνετε πινέλα στο χρώμα! Πλύνετε καλά το πινέλο αμέσως μετά τη χρήση.
 3. Τα χρώματα έχουν δύναμη στερέωσης, οπότε δεν μπορούν να ξεπλυθούν μετά το στέγνωμα.
 4. Μην αφήνετε το χρώμα να στεγνώσει εντελώς στα χέρια, τα ρούχα ή τα προσωπικά σας αντικείμενα! Ξεπλύνετε το συντομότερο δυνατό.
 5. Μην το δώσετε σε παιδιά κάτω των 3 ετών – περιέχει μικρά κομμάτια!

Συμβουλές για ζωγραφική

Έτσι, μπροστά σας είναι ένα σύνολο σελίδων χρωματισμού για ενήλικες με αριθμούς και δεν μπορείτε να περιμένετε να αρχίσετε να δημιουργείτε το αριστούργημά σας. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να βάψετε εναν πίνακα, ώστε να είστε περήφανοι για τη δουλειά σας, και όταν τελειώσετε το χρωματισμό, δύσκολα θα μπορείτε να πιστέψετε ότι η εικόνα σχεδιάστηκε απο εσάς.

Συμβατικά, όλες οι Συμβουλές για ζωγραφική μπορούν να χωριστούν σε 3 ομάδες:

 1. Κανόνες σχεδίασης και ακολουθία.
 2. Κανόνες για τη χρήση χρωμάτων.
 3. Κανόνες φροντίδας βουρτσών.

Φυσικά, σε αυτό το άρθρο είναι αδύνατο να πούμε και να περιγράψουμε όλες τις αποχρώσεις που υπάρχουν, καθώς η ζωγραφική είναι μια πραγματική τέχνη. Προσπαθήσαμε απλώς να συνοψίσουμε την ήδη συσσωρευμένη πρακτική εμπειρία σχεδίασης μαζί με τις συστάσεις διαφόρων κατασκευαστών και να την παρουσιάσουμε στην πιο προσιτή μορφή. Λοιπόν:

Κανόνες για την ακολουθία σχεδίασης καμβάδων με αριθμούς

Προετοιμασία χρωμάτων

Πριν ξεκινήσετε να σχεδιάζετε, πρέπει να προετοιμάσετε προσεκτικά τα χρώματα. Στα kit μας, τα χρώματα ταιριάζουν ιδανικά με την κλίμακα χρώματος και παρουσιάζονται στη σωστή ποσότητα, έτσι ώστε το μελλοντικό σας αριστούργημα να είναι εγγυημένο ότι είναι παρόμοιο με το πρωτότυπο, ή ίσως ακόμη καλύτερο!

Όλα εξαρτώνται από εσάς!

Δώστε προσοχή στην αρίθμηση των χρωμάτων στα δοχεία.

Κατά τη ζωγραφική καμβάδων με αριθμούς, είναι απαραίτητο οι αριθμοί στα δοχεία να ταιριάζουν με τους αριθμούς στον καμβά. Ορισμένα σχέδια υποδηλώνουν τη χρήση πολλών δοχείων με το ίδιο χρώμα βαφής, αντίστοιχα, αυτά τα χρώματα έχουν τον ίδιο αριθμό..

Άνοιγμα φιαλιδίων

Ανοίξτε προσεκτικά τις φιάλες βαφής, χωρίς να βάλετε δύναμη – αυτό μπορεί να καταστρέψει τη φιάλη. Για να αποφύγετε το στέγνωμα του χρώματος, ανοίξτε πάντα μόνο εκείνα τα χρώματα που πραγματικά χρειάζεστε αυτήν τη στιγμή.

Ζωγραφική

Για ευκολία, τοποθετήστε τα ακόλουθα αντικείμενα στο χώρο σας: μια εικόνα της τελικής ζωγραφικής, τα χρώματα, το πινέλο, έναν καμβά με ένα εφαρμοσμένο περίγραμμα, ένα φύλλο ελέγχου, ένα ποτήρι νερό, ένα κομμάτι ύφασμα και σπίρτα για ανάδευση χρωμάτων. Είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα μέρος με καλό φωτισμό.

Χτυπήστε πρώτα μεγάλες επιφάνειες με ένα λεπτό πινέλο και μετά βάψτε πάνω στις επιφάνειες με ένα παχύτερο πινέλο. Βεβαιωθείτε ότι βάφετε πάνω από τις γραμμές του περιγράμματος. Είναι φυσιολογικό το χρώμα του σκούρου χρώματος να είναι καλύτερο από το φως. Εάν τα περιγράμματα ή οι αριθμοί εμφανίζονται μέσα, ζωγραφίστε πάνω τους αρκετές φορές..

Πώς να κρατάτε το πινέλο

Κρατήστε το πινέλο σαν στυλό. Για σταθερότητα, τοποθετήστε το χέρι σας στην επιφάνεια και περιστρέψτε τον πίνακα έτσι ώστε η θέση του να είναι βολική για εσάς.

Σειρά σχεδίασης

Δεν υπάρχει προσέγγιση ενός μεγέθους για τη σειρά με την οποία σχεδιάζονται οι ζωγραφιές.

Υπάρχουν πολλές τεχνικές σχεδίασης:

 1. Μπορείτε να σχεδιάσετε μια ζωγραφική με γραμμή προς γραμμή, από την κορυφή του πίνακα έως το κάτω μέρος.
 2. Ωστόσο, μπορείτε να επιτύχετε καλύτερα αποτελέσματα ζωγραφίζοντας από φόντο σε πρώτο πλάνο, ζωγραφίζοντας αντικείμενα στο φόντο πρώτα και στη συνέχεια στο προσκήνιο. Για παράδειγμα, ζωγραφίζετε ένα τοπίο. Σε αυτήν την περίπτωση, η σειρά σχεδίασης έχει ως εξής: σύννεφα; πεδίο; δέντρα φύλλα; λουλούδια.

Μερικές φορές μπορεί να προκύψει το ερώτημα: να βάψετε μια εικόνα με αριθμούς ή με χρώματα; ορισμένοι χρήστες έχουν προσδιορίσει δύο επιλογές:

 1. Με τη σειρά αρίθμησης των χρωμάτων στο σύνολο:
  • από την αύξηση του συνολικού αριθμού των περιοχών και των περιγραμμάτων που πρέπει να βαφτούν με ένα χρώμα, έως τη μείωση. Παράδειγμα: το χρώμα # 1 σε ένα σετ πρέπει να χρωματίσει 15 περιγράμματα και το χρώμα # 2 – δέκα περιγράμματα.
  • από ένα μεγαλύτερο συνολικό εμβαδόν των περιγραμμάτων, το οποίο πρέπει να βαφτεί με ένα χρώμα, σε ένα μικρότερο. Αυτό μπορεί να εκτιμηθεί οπτικά «με το μάτι».
 2. Σε σειρά από πιο ανοιχτές αποχρώσεις και χρώματα σε πιο κορεσμένα και πιο σκούρα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σε περίπτωση σφάλματος στο χρωματισμό, είναι πιο δύσκολο να βάψετε πάνω σε σκούρα τμήματα με ανοιχτόχρωμο χρώμα από ότι σε ανοιχτά τμήματα με σκούρο χρώμα. Με άλλα λόγια, για να βάψετε ένα σκοτεινό τμήμα με λευκό χρώμα, χρειάζεστε περισσότερα στρώματα και αντίστροφα: μπορείτε να βάψετε ένα ελαφρύ τμήμα με σκούρο χρώμα σε ένα στρώμα, δηλαδή, είναι πολύ πιο εύκολο.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλές παραλλαγές και ερμηνείες του χρώματος με την τεχνική ζωγραφικης με αριθμούς. Είναι επίσης δυνατοί διάφοροι συνδυασμοί και εναλλαγές τεχνικών, δίνοντάς μας έναν άπειρο αριθμό επιλογών. Με άλλα λόγια, απολύτως δεν περιορίζεστε από τίποτα, εκτός από τη φαντασία, τις επιθυμίες και τις δεξιότητές σας. Μην κολλάτε σε τίποτα: πρέπει να σχεδιάσετε με τον τρόπο που σας εξυπηρετεί, ευχάριστο και άνετο. Απλώς ξεκινήστε να σχεδιάζετε μια εικόνα και στη διαδικασία θα καταλάβετε ποια τεχνική και μέθοδος σχεδίασης είναι η πιο ευχάριστη και βολική για εσάς.

Για μια τέλεια εικόνα της τελικής ζωγραφικής, βάψτε τις άβαφες περιοχές και τους αριθμούς που εμφανίζονται. Όπως και στις γκαλερί τέχνης, είναι απαραίτητο να κοιτάξετε και να αξιολογήσετε έναν πίνακα από απόσταση 2-3 μέτρων.

Σημειώσεις για ειδικευμένους καλλιτέχνες

Το εφέ βαφής μπορεί να βελτιωθεί εφαρμόζοντας διαφορετικά πάχη βαφής. Για να το κάνετε αυτό, απλώστε το υπόλοιπο χρώμα σε ένα παχύ στρώμα στα στοιχεία της εικόνας που θέλετε να τονίσετε. Αυτό θα δώσει στον πίνακα μια ανάγλυφη επίδραση.

Βερνίκωμα

Μετά την ξήρανση, τα ακρυλικά χρώματα αποκτούν μια ελαφριά στιλπνότητα και μια όμορφη εμφάνιση. Οι επιφάνειες βαφής μπορούν να σκουπιστούν με ένα ελαφρώς υγρό πανί. Δεν απαιτείται πρόσθετη φροντίδα. Εάν το επιθυμείτε, μια εβδομάδα μετά το στέγνωμα του πίνακα, μπορείτε να καλύψετε την επιφάνειά του με ένα ειδικό βερνίκι ζωγραφικής. Ένα γυαλιστερό βερνίκι θα ενισχύσει τη ζωντάνια των χρωμάτων, ενώ ένα ματ βερνίκι θα αφαιρέσει τη λάμψη. Το βερνίκι μπορεί να αγοραστεί σε ειδικά καταστήματα για καλλιτέχνες και τεχνίτες.

Κανόνες για τη χρήση χρωμάτων

Για να βάψετε χωρίς προβλήματα, πρέπει να ακολουθήσετε τους κανόνες χρήσης χρωμάτων. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό!

Επομένως, σας ζητούμε να διαβάσετε προσεκτικά τους ακόλουθους κανόνες και να ακολουθήσετε τις οδηγίες σχεδίασης.

Σημαντικό: μόλις ανοίξουν τα δοχεία βαφής, η διάρκεια ζωής του χρώματος περιορίζεται!

Κανόνας 1

Ανοίξτε τα δοχεία βαφής λίγο πριν ξεκινήσετε τη ζωγραφική. Είναι πολύ δύσκολο να συσκευάσετε ταχέως στεγνώματα χρωμάτων σε τόσο μικρό όγκο (περίπου 3 ml) έτσι ώστε να μπορούν να αποθηκευτούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, αν και πληρούν αυτήν την απαίτηση. Ωστόσο, μόλις ανοίξουν, το χρώμα μπορεί να στεγνώσει. Ως εκ τούτου, ο ερασιτέχνης καλλιτέχνης πρέπει να ολοκληρώσει τη ζωγραφική το συντομότερο δυνατό μετά το άνοιγμα των κουτιών βαφής.

Κανόνας 2

Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα για να αφαιρέσετε τυχόν αποξηραμένα χρώματα από το καπάκι πίσω στο δοχέιο. Τα κουτιά σε κατάστημα ή αποθήκη ενδέχεται να έχουν αποθηκευτεί όρθια. Επομένως, όταν ανοίγετε το δοχέιο, ενδέχεται να υπάρχει κάποιο χρώμα στο καπάκι.

Κανόνας 3

Παρόλο που τα δοχεία βαφής είναι κλειστά ερμητικά και ειδικά σχεδιασμένα για να διατηρούν όλες τις ιδιότητες του χρώματος, το χρώμα τους μπορεί να πυκνωθεί ελαφρώς κατά την αποθήκευση, για παράδειγμα, λόγω αλλαγών θερμοκρασίας. Για να “αναζωογονήσετε” τα χρώματα και να τα ξαναχρησιμοποιήσετε, απλά προσθέστε μερικές σταγόνες νερό και ανακατέψτε καλά. Τα χρώματα είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν ξανά!

Κανόνας 4

Μόλις ανοίξουν τα δοχεία βαφής, προσπαθήστε να ολοκληρώσετε τη ζωγραφική χωρίς μεγάλες διακοπές. Μετά το άνοιγμα των κουτιών, υπάρχει πιθανότητα τα χρώματα να στεγνώσουν. Αφού ανοίξετε τα δοχεία βαφής, προσπαθήστε να τα χρησιμοποιήσετε μέσα στις 12 εβδομάδες το πολύ.

Κανόνας 5

Εάν θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα από την εργασία, κλείστε τα δοχεία σφιχτά, αφού αφαιρέσετε ίχνη υγρού ή ήδη αποξηραμένου χρώματος από το ίδιο το καπάκι, κατά μήκος των άκρων του καπακιού και των αυλακώσεων στεγανοποίησης του καπακιού.

Τα σχήματα Α και Β δείχνουν την λειτουργεία       υπολείμματα βαφής

Στο Σχήμα Α, το δοχείο είναι αεροστεγές επειδή οι άκρες του δοχείου ταιριάζουν ανεμπόδιστα στις καθαρές φλάντζες στο καπάκι. Το καπάκι ταιριάζει άνετα στις άκρες του δοχέιου.

Στο σχήμα Β, το δοχείο δεν έχει κλείσει σωστά. Μπορεί να φανεί ότι τα υπολείμματα του χρώματος δεν αφήνουν το καπάκι να κλείνει καλά. Έτσι ο αέρας που εισέρχεται στο δοχείο στεγνώνει το χρώμα. Επομένως, καθαρίστε καλά κάθε δοχείο πριν το κλείσετε. Αφαιρέστε τυχόν εναπομείναντα χρώματα από την άκρη του δοχείου με το νύχι ή το πανί σας, και τις στρογγυλές αυλακώσεις στεγανοποίησης με οδοντογλυφίδα ή μεγάλη βελόνα. Βεβαιωθείτε ότι τα άκρα και το καπάκι είναι καθαρά πριν κλείσετε το δοχείο.

Κανόνας 6

Εάν σκοπεύετε να κάνετε ένα διάλειμμα από τη ζωγραφική για αρκετές εβδομάδες, κλείστε καλά τα δοχεία βαφής όπως περιγράφεται παραπάνω και στη συνέχεια τυλίξτε τα σε ένα υγρό πανί και τοποθετήστε το σε μια πλαστική σακούλα ή πλαστικό κουτί. Αυτό θα βοηθήσει στην προστασία του χρώματος από το στέγνωμα. Ωστόσο, αυτό δεν είναι εγγυημένο. Μόλις ανοίξει, τα χρώματα θα παραμείνουν έτοιμα για χρήση και θα διατηρήσουν τις ιδιότητές τους για πολλούς μήνες ή χρόνια.

Κανόνας 7

Μετά από κάθε διάλειμμα στη βαφή, το ιξώδες των χρωμάτων πρέπει να ρυθμιστεί ελαφρώς για να εξασφαλιστεί η σωστή εφαρμογή. Μετά από όλα, τα χρώματα περιέχουν νερό, το οποίο εξατμίζεται γρήγορα από ανοιχτά δοχεία. Επομένως, τα χρώματα πυκνώνουν λίγο. Αλλά αυτό είναι εύκολο να διορθωθεί (βλ. Κανόνα 3).

Κανόνες φροντίδας βουρτσών

Προκειμένου το πινέλο να σας εξυπηρετήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και με υψηλή ποιότητα, πρέπει να ακολουθήσετε τις ακόλουθες προτάσεις. Οι καλλιτέχνες μερικές φορές διαμαρτύρονται για την ποιότητα των πινέλων. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό οφείλεται σε ακατάλληλη φροντίδα βουρτσών.

Τα πιο συνηθισμένα λάθη:

 1. Μην αφήνετε το πινέλο στο νερό.
 2. Ποτέ μην καθαρίζετε το πινέλο με σκληρές χημικές ουσίες.
 3. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε πινέλο για να ανακατέψετε το χρώμα.
 4. Μην καθαρίζετε το αποξηραμένο χρώμα με τα νύχια σας.

Σωστή φροντίδα:

Το πινέλο αποτελείται από τρία μέρη: λαβή, μεταλλική βάση και ελαστικό τμήμα.

 1. Μετά τη βαφή, σκουπίστε αμέσως τυχόν υπόλοιπα χρώματα από το πινέλο.
 2. Ξεπλύνετε το πινέλο σας με καθαρό ζεστό νερό.
 3. Ξεπλύνετε απαλά το πινέλο και στη συνέχεια ξεπλύνετε ξανά.
 4. Σκουπίστε το νερό από το πινέλο σε περιστρεφόμενη κίνηση. Το χρώμα δεν πρέπει να παραμένει στο άκρο της μεταλλικής βάσης.
 5. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να επαναφέρετε το αφράτο τμήμα του πινέλου στο αρχικό του σχήμα, σχηματίζοντας το άκρο.
 6. Τοποθετήστε το πινέλο και αφήστε την να στεγνώσει μόνη της. Μην χρησιμοποιείτε θερμαντήρα ή στεγνωτήρα μαλλιών!

Ο πιο σημαντικός κανόνας είναι να μην φοβάστε! Χρωματίστε για ευχαρίστηση και ολα θα πάνε καλά! Σας ευχόμαστε καλο χρωματισμό και ψώνια!

el
X